maanantai 10. elokuuta 2015

Pühapäev

Tänäänkin oli hidas aamu. Jari ja Hannamari oli ehtinyt käydä jo aamukävelyllä, kun me vasta noustiin. Ei se mitään. Aamupalaa syötiin kuitenkin yhdessä, kaunista ilmaa ihastellen. Klo 11 mentiin jumalanpalvelukseen. Väkeä oli meidän neljän lisäksi 7 aikuista ja 3 lasta. Pysyttiin suurinpiirtein kärryillä jumiksen kulusta, kun muistettiin etsiä virsikirjan takaa jumis kaava. Virsiäkin yritettiin kovasti laulaa, yllättävänkin hyvällä menestyksellä. Ehtoollisosuus meni hiukan ohi, joten lopulta ei sitten käyty ehtoollisella ollenkaan. Kirkon jälkeen käytiin Arnen opastuksella tutustumassa viereiseen museoon ja vierailtiin siinä samassa myös käsityöpuodissa (joka kerrankin oli auki). Museon jälkeen lähdettiin kävelemään kohti hautausmaata. Tovi siinä vierähtikin. Sieltä palattiin eri reittiä takaisin Rahvamajalle ja mentiin syömään. Maittavan ruuan jälkeen oli lähdettävä hakemaan kaupasta jäätelöä. :) Kauppareissulta palattuamme, aikaa oli noin tunti aikaa hengähtää ennen kerhon alkua. Inka meni istuskelemaan ulos, Milja jäi huoneeseen, Jari & HM meni päiväunille, jotta jaksavat jatkaa matkaa kohti Tarttoa.
Kirjailija Oskar Lutsun vanhempien hauta.

Kappelikin oli vielä pystyssä ja kalkki oli pysynyt seinässä.

Ulkonäkö voi pettää... Tämä nurmikko näytti pehmeältä,
mutta olikin piikikkäämpi kuin kasa kuusenneulasia...
Maissipelto.

Neljältä suunnistimme tuttuun tapaan kerhopaikalle ja siellä meitä jo odotettiinkin. Lapsia oli paikalla neljä. Myöhemmin joukkoon liittyi 7 lasta lisää. Tällä kertaa väritimme värityskuvia. Kuvat olivat lähinnä Raamattuaiheisia (mm. eläimiä) mutta mukana oli myös muutama prinsessakuva. Lapset jaksoivat värittää melko kauan. Aina välillä hypättiin narua yms. Loppuvaiheessa otettiin myös kasvomaalit esiin. Välittömästi lapset muodostivat jonon ja valitsivat mieleisensä kuvan paperista, johon me olimme etukäteen piirtäneet mallikuvia (kissa, koira, sammakko, perhonen, lammas, leppäkerttu, auto, kala, risti, pilvi, aurinko, kukka). Kuvien nimet oli kirjoitettu sekä eestiksi että suomeksi. Myös listan ulkopuolelta oli mahdollista toivoa kuvaa, mikäli piirtäjä ymmärsi lapsen toiveen :) Aika hyvin ymmärsi. Toiveina oli mm. jänis, kettu ja omena. Kahden pienimmän tytön mielestä sammakko (konna) oli niin hauska juttu, että loppuajan he liekkivät itse konnaa. Hyppivät ja ääntelivät kuin sammakot. Se oli niin huvittavan näköistä ja kuuloista, että tytöt nauroivat itsekin :) Tällä kertaa kerho venyi hieman pitkäksi mutta se ei tuntunut ketään haittaavan.
Värityshetki :)

Kerhon jälkeen Milja jäi hengailemaan sisälle ja Inka lähti takaisin ulos istuskelemaan. Loppuilta olikin leppoisaa oleilua. Siinä meni tämä pyhäpäivä. Huomenna päästään taas maalaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti