tiistai 4. elokuuta 2015

Järgmine peatus on...

Auto, bussi, ratikka, laiva, apostolin kyyti, juna ja auto...näistä on tämä päivä tehty. Vain lentokone ja polkupyörä puuttuivat. Takana reilu 12 tuntia matkustamista, mutta loppujenlopuksi se tuntui menevän ylläyävänkin nopeasti. Matka Ikaalisista Palamuseen sujui siis kaikilta osin hyvin ja turvallisesti.
Yöunet jäivät viime yönä melko lyhyiksi, sillä bussi starttasi Ikaalisista jo aamuseitsemältä. Matka Helsinkiin kuluikin pitkälti torkkuessa. Kamppiin saavuttiin hieman ennen yhtätoista. Laiva lähti klo 13.30. Hyödynsimme väliin jääneen ajan käymällä kaupassa ja syömässä. Tallinnaan saavuttiin klo 15.30. Sää oli kaunis, aurinko paistoi mutta tuulen ansiosta ei ollut liian kuuma. Kävelimme kaikessa rauhassa vanhan kaupungin läpi. Kerrankin olimme koko ajan varmoja siitä, mitä katua pitkin pitää seuraavaksi kulkea. Koska aikaa oli tarpeeksi eikä ollut kiire, pysähdyimme kahville viihtyisään leipomoon. Sitten jatkoimme matkaa kohti rautatieasemaa. Junamatka sujui mukavasti. Torkkumista ja maisemien katselua. Matkaamme viihdytti kaksi pientä tyttöä, joista toinen kiersi vuoronperään eri ihmisten luona kyselemässä minne he olivat menossa, mistä tulossa jne. ja toinen puolestaan ilahdutti meitä tarttuvalla naurullaan. :) Jäimme pois Jögevan asemalla, jossa Arne oli meitä vastassa iloisesti hymyillen ja lämpimästi tervetulleeksi toivottaen. Ajomatka kohti Palamusea alkoi klo 19.10 ja Arnen mukaan se kestäisi 20 minuuttia. Leivä hymy nousi molempien kasvoille, kun välillä vilkuilimme auton nopeusmittaria, joka suurimman osan matkasta näytti vähintään 100 km/h. Rahvamajan pihaan päästyämme kello näyttikin 19.20, joten pääsimme perille 10 minuuttia "etuajassa". Olo oli kuin olisi tullut kotiin.
Kamat huoneeseen, pikainen kierros ruokakaupassa ja kirkon pihapiirissä. Hetken päästä istuimmekin taas autossa, matkalla Arnen ja Tiinan luo syömään. Ruoka oli tietenkin hyvää!
Iltahepulin ja naurujen jälkeen voimme todeta, että olemme valmiita nukkumaan. Kiitos tästä päivästä. Head ööd!

P.S. Tällä kertaa yritämme liittää tekstin joukkoon myös kuvia, viime reissulta se vähän jäi...

- Inka & Milja -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti