maanantai 8. elokuuta 2016

Eilisen lauantain kohokohta oli ehdottomasti illan konsertti, jossa teemana oli Mozartin musiikki. Kirkko oli täynnä väkeä. Kunnon sinfoniaorkesteri ja viisi solistia, jotka lauloivat yhdessä ja erikseen. Mielettömän lahjakkaita laulajia ja uskomatonta eläytymistä. Siinä kuunnellessa kyllä hetkeksi unohti kaiken muun ympärillä tapahtuvan. Konsertti kesti lähes kolme tuntia, sisältäen 45 minuutin väliajan, mutta lopulta se ei edes tuntunut pitkältä. Onneksi ei satanut, niin väliajalla pystyi olemaan ulkona. Jossain vaiheessa kuulin, että jotkut ihmiset puhuvat sujuvaa suomen kieltä ja lopulta löysinkin kaksi pariskuntaa pihalta. Oli pakko käydä kysymässä, mistä päin he ovat. He olivat vähän yllättyneen näköisiä, kun yhtäkkiä joku tulee puhumaan heille suomea. He olivat tulleet Kaarinasta ja muutama sana heidän kanssaan vaihdettiin. Hauska kohtaaminen :) Konsertin lopuksi sain vielä olla avuksi mm. tuolien paikalleen laittamisessa.


Sunnuntai aamu valkeni sateisena ja harmaana. Kovin kauaa ei tarvinnut arpoa, nousisinko nyt vai kohta, sillä ikkunassa pörräsi ampiainen ja se piti saada pois mahdollisimman nopeasti. Ampiaisen kiinniottamisen jälkeen sain mennä rauhallisin mielin jumalanpalvelukseen. Paikalla oli minun lisäksi 8 ihmistä (tähän sisältyi pappi ja kanttori sekä kaksi vapaaehtoista suntiota). "Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään." (Matt.18:20)
Tuttuun tapaan kävin syömässä köstri söögituvassa pihan toisella puolella. Sain myös ruokaseurakseni Kadrin ja Timin, kun he tulivat syömään samaiseen paikkaan muutaman minuutin minun jälkeeni. Siinä sitä puhuttiin englanti-eesti-suomi sekoitusta :) Oma kielitaitoni on kyllä melko vajavainen, mutta onneksi seuralaisetkin olivat sen verran väsyneitä eilisestä konsertista, että se ei haitannut niin paljon. Päivä jatkui sateisena, joten ulkona ei tehnyt mieli olla.
Illalla sade kuitenkin taukosi ja päätin lähteä katsomaan, olisivatko lapset ulkona. Siellä niitä oli, kolme pikkutyttöä oli leikkimässä keskenään ja minut nähdessään kysyivät missä kaksi muuta ovat. Vastasin että suomessa ja sitten tyytyivät siihen, että tulin yksin leikkimään heidän kanssaan. Hetken päästä paikalle tuli kaksi vanhempaa tyttöä ja sitten taas pelattiin lentopalloa ja hypittiin hyppynarulla. Pikkutytöt piirsivät katuliiduilla. Kasvomaalitkin kaivettiin esiin. Meinasi tulla ongelma, kun osa halusi pelata palloa ja osa halusi, että maalaan kasvomaaleilla. Noh, vuorottelemalla selvittiin siitäkin ja kaikki olivat tyytyväisiä. :) Siinähän se ilta vierähti nopeasti lasten kanssa touhutessa. Kaikki juoksivat vielä halaamaan, kun olin lähdössä. Kovasti iloitsen heistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti