keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Elämä ilman musiikkia on ku lietesäiliö ilman paskaa.

Maalarit maalasi taloa, valkoista ja valkoista, kello 15 aikaan sanoivat nyt mennään syömään...              

Tänään heräsimme virkeinä ja intoa puhkuen uuteen ja jännittävään päivään. Aamupalamme koostui teestä, leivästä, Fitness-muroista, kahvista ym. Kello 10 aikaan käppäilimme kirkkoa kohti ja hiljennyimme rukoukseen. Tämä antoi meille voimaa ja hyvää mieltä päivän tuleviin koitoksiin. Päästyämme ulos kirkosta sadetta piskotteli taivaalta, mutta emme antaneet sen estää meitä toteuttamasta tulevaa hard workia. Astelimme pensselit, tikkaat ja maalipurkit kourassamme kohti kellertävää ja rapistunutta suurta mummon mökkiä. Huokaisimme, kikkailimme tikkaille ja aloimme raaputtaa maalia odottaen samalla tulevaa maalausurakkaa. Meistä löytyi niin paljon tehoa, että maalia roiskui sekä seinälle että vaatteille. Lopetimme maalaamisen noin kello 3 aikaan, siivosimme tarvikkeet ja veimme ne suojaan. Jatkamme huomenna taas iloisin mielin. Minä itse olen hyvin tyytyväinen tämän päivän tulokseen.

Maalausurakan jälkeen olimme ansainneet ruokatauon. Menimme samaiseen kapakkaan kuin eilen ja mättäsimme mahaamme hamburgeria, viineriä ja friikartulia. Seuraava tehtävämme oli jakaa tulevan Kesänuorten kerhon mainoksia. Teippasimme niitä siis jokaiseen vastaantulleeseen ilmoitustauluun ja astelimme sen jälkeen iloisina kauppaan ostamaan "muutaman" tarpeellisen tavaran poistaaksemme asuntomme "miellyttävää" hajua. Listalla oli siis etikkaa ja ruokasoodaa, mutta astuessamme ulos kaupasta oli jokaisen syli täynnä kaikenlaista hyväskää. Raahasimme kaikki ostoksemme kotiin ja maistelimme jokaista ostamaamme tuottetta. Latasimme vedenkeittimen täyteen etikkaa toivoen, että se puhdistuisi. Lopputulos oli häikäisevän puhdas. Ruokasooda-vesi seoksen vaikutusta mikron ja jääkaapin hajuun odotamme vielä muutaman päivän. Sen jälkeen oli aika lähteä aloittamaan ensimmäistä kerhokertaa.

Saavuimme Rahvamajalle, mutta jouduimme toteamaan, että lapset eivät vielä olleet löytäneet tietään sinne. Päädyimme siis vaihtoehtoon lähteä etsimään niitä itse. Me kiertelimme ja kaartelimme, bongasimme jalkapallo- ja koripallokentän sekä minulle tärkeän urheilukentän. Saimme tehdä vielä muutaman havainnon ennenkö kohtasimme leikkiviä lapsia. Se oli mielestämme niin hyvä "saalis", että lähestyimme heitä varovasti ja annoimme heidän tuntea olonsa turvalliseksi. Pian he kuitenkin innostuivat heittelemään kanssamme frisbeetä ja ilo loisti heidän kasvoiltaan. Otimme mukaan myös kasvomaalaustarvikkeet ja lapset olivat innoissaan!!! Anteeksi, tytöt olivat innoissaan, pojat rakastuivat frisbeehen ja temmelsivät riemuissaan. Inka ja Hanna, ne taiteellisimmat ihmiset, keskittyivät kasvomaalaukseen. Minä taas selaisin sanakirjaa, yrittäen ottaa selvää toivomuksista, joita lapset halusivat iholleen piirrettävän. Pian pojatkin väsähtivät ja he istuivat seurakseni nurmikolle, saimme opiskella heidän avustuksellaan pienimuotoisen eestin kurssin. Saimme osaksemme paljon naurua ja hymyä. Meininki oli mahtava! Sovimme, että huomenna leikimme taas yhdessä. Olen varma, että lapset odottavat huomista jo innoissaan, ainakaan minä en meinaa pysyä paikallani.

Päivä on pian pulkassa. Suoritamme vain enää pakolliset facebook-datailut ja sen jälkeen minä ja Hanna vedämme lenkkitossut jalkaan ja pyrähdämme lenkille. Päivän päätteeksi vielä iltapala sekä pisut ja pesut. Sen jälkeen silmät umpeen, niinku kukka lumpeen!

On vielä pakko kertoa minun ja Inkan mahtava iltapalakeskustelu siitä kuka on Vesa.
Inka: Kuka on Vesa?
Minä: (Ajatuksissani) Aamupalani, eiku iltapalani!
Inka: Siis häh, mikä?
Minä: Aa, siis isoveli.

Voi vitsit, aivan mahtava päivä! Herralle kiitos!
Head ööd ja homseni!:)

      -Anne

PS. Huomenna opetamme lapsille tutut sanat usko, toivo ja rakkaus = usk, lootus ja armastus.

6 kommenttia:

  1. loistavaa blogisettiä, anne!!! erityisesti pidin otsikosta:) päivänne on ollut monipuolinen ja antoisankuuloinen. lapsiin on yllättävän helppo saada kontakti - nuoriin ja aikuisiin huomattavasti vaikeampaa. mutta ei lannistuta vaikka joka päivä ei olisi yhtä huikea kuin tämä. rukous on paras keino, apu ja ase. kesäkerhonne tulee varmasti olemaan tärkeä juttu monelle. pidättekö kerhoa rahvamajassa? viime kesänä hyväksi kohtaamispaikaksi osoittautui hiekkalaatikko kerrostalojen keskellä. kovasti mielelläni olisin siellä kanssanne leikkimässä, rukoilemassa ja maalaamassa. mutta ehkä parempi etten ole tiellänne. Kiitän Luojaani teistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset todellakin odottavat innoissaan jo seuraavaa päivää ja olen varma,että kerho pyörähtää hyvin käytiin:)Kerhon aloitus paikka on siis Rahvamaja,mutta siitä kuljetaan sinne,missä paras on.

      T:Anneli

      Poista
  2. Aivan huikeeta tekstiä!!! :) Tuota lukiessa tajuaa hyvin sen miksi taivasten valtakunnan sanotaan olevan lasten kaltainen. Ne on jotenkin vaan niin viattomia ja iloitsee elämän pienistäkin hyvistä asioista. Tulee ihan mieleen Idän Ihmeiden sanat: Isä tahdon tietää onko mahdollista, samaistua poikaan lapsuuskuva-albumista... :)
    Jeesus siunatkoon teidän lihapullanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Jeesus siunatkoon myös meidän friikartulimme:) Täällä lapset ovat kyllä aivan ihania!!!

      T:Anneli

      Poista
  3. Jei Anneli, hyvää settiä :) siunausta teille kaikille tuleviin päiviin. Mulla tulee viikon tauko lukemiseen ku lähden reissuun! Mutta rukouksissa ootte edelleen!
    Klt.
    -ämmä-

    VastaaPoista
  4. terveisiä koivikon yöstä! sanonpa vaan, että otsikko on aivan huippu ja siitä tuli jotenkin mieleen norppa, ihme kyllä. :D siinä vaan on jotain hyvin norppamaista.............?
    siunausta reissulaisille!

    -nella

    VastaaPoista