perjantai 20. heinäkuuta 2012

Palli visata koos lapsta

Herralle kiitos, että saimme tänäänkin herätä aurinkoiseen ja suht lämpimään aamuun. Ensitöiksemme kävimme avaamassa kirkon ovet ja hiljennyimme muutamaksi minuutiksi rukoukseen alttarin ääreen, jonka jälkeen oli hyvä jatkaa päivän muuta ohjelmaa.
Jaan oli poissa koko päivän, joten saimme selviytyä keskenämme päivän hard workista ja muusta ohjelmasta. Se ei tuottanut ongelmia ja mielestämme selviydyimme tämän päivän urakasta paremmin kuin hyvin. Sitä en sitten tiedä maalasimmeko ahkerammin hämähäkkejä (niitä oli meinaan paljon!) ja nurmikkoa kuin talon seinää, mutta jokatapauksessa valmista tuli. Pääsimme juuri niin pitkälle kuin oli tarkoituskin. Eilinen puoliksi valkoinen talo on nyt jo lähes kokonaan valkoinen.

Töiden jälkeen suuntasimme tuttuun tapaan ensin kämpille siistiytymään ja sitten syömään. Kyllä oli taas hyvää ruokaa! Vatsat täynnä menimme kauppaan ja ostimme pakolliset ilta-ja aamupalatarpeet. Tämän jalkeen olikin aika pitää viikon ensimmäinen "lepohetki". Lueskelimme lehtiä, kuuntelimme musiikkia ja söimme karkkia......taisi siinä itse kukin myös torkkua pienen tovin.

Unentokkuraisina selvisimme kuin selvisimmekin ulos kämpästä ja yritimme näyttää virkeiltä mennessämme taas katsomaan, josko kerrostaloalueen lapset haluaisivat taas leikkiä kanssamme. Ja hehän halusivat :) Ensimmäisenä palasimme jalkapalloa, josta kaikki niin tytöt kuin pojatkin innostuivat. Peli sujui kaikinpuolin hyvin ja kaikki olivat innokkaasti mukana, kunnes tytöt väsähtivät ja siirtyivät sivummalle istumaan. Muiden jatkaessa pelaamista, menin tyttöjen kanssa maalaamaan kasvoväreillä. Tämän päivän hittikuviksi osoittautuivat perhonen, prinsessa, käärme ja hevonen. Kun meidän oli aika lähteä, jaoimme vielä lapsille laput joissa oli tietoa tulevasta kesäkerhosta, jota alamme huomisesta alkaen vetää joka toinen päivä.

Palasimme takaisin kämpälle ja valmistauduimme illan kesäteatteriin. Halusimme mennä katsomaan näytelmää nimeltä "Nõiutud kevade", joka perustuu Oskar Lutsun kirjaan. Tai ilmeisesti näytelmässä oli kyse siitä, että kirjan henkilöt ihmettelivät sitä, miksi kirjailija oli tehnyt henkilöistä juuri sellaisia kuin he olivat.. Kesäteatteri eestin kielellä oli kokemus sinänsä vaikka kielestä emme juuri mitään ymmärtäneetkään, lauseen sieltä, toisen täältä.

Hupsista keikkaa, kello on taas jo aika paljon, joten ehkä on aika siirtyä unten maille. Kiitollisin mielin saamme tänäänkin mennä nukkumaan. Hyvää yötä, Jeesus myötä!

P.S. Kävimme tänään paikallisella kirpputorilla, josta jokaiselle löytyi myös jotain ostettavaa. Ja kerrottakoon vielä sekin, että jos paikalliset lapset ovat innokkaita ja aktiivisia, eivätkä pelkää lähestyä meitä, täällä myös kärpaset ovat paljon tuttavallisempia... Tunkevat milloin silmään, milloin suuhun tai korvaan.

-Inka

4 kommenttia:

  1. jeij, kiitos inkeri bloggauksesta. odotin sitä jo malttamattomana hieman aikaisemmin;) päivänne ovat Herran kädessä ja Hänen siunaamiaan. missä kesäteatteri esitettiin? vanha kunnan oskar luts:) voimia ja viisautta huomiselle mitä se sitten tuokaan tullessaan. KLT

    VastaaPoista
  2. komppaan norppaa: me täällä oltais luettu mielellämme sun tuotoksia jo aikasemminki;) mutta hei tuitui, lapset varmasti nauttii täysin rinnoin kaikista hetkistä, jotka te vietätte yhessä! leikkikää te nyt siellä meidänkin puolesta:) ootte ajatuksissa!

    -nelpuri

    VastaaPoista
  3. soittakaa inkalle jos haluutte vaan siitä kuulla. :P

    VastaaPoista
  4. en oo sanonu ettenkö haluais teidän kaikkien tekstejä lukee. haluanpas. nih. KLT

    VastaaPoista