maanantai 23. heinäkuuta 2012

Häda korral purustage klaas!

Oli ihana nukkua tänään pitkään, kun kellomme pärrästi vasta kello 9.30. Nousimme, söimme ja vedimme päällemme siistit vatteet jumalanpalvelusta varten. Saavuimme kirkkoon muutamia minuutteja ennemmin, koska Jaan oli luvannut näyttää Raamatun kohdat, jotka meidän tulisi lukea jumalanpalveluksen aikana. Ajattelimme olla reippaita ja astelimme kirkon eturiviin istumaan.Se ei kuitenkaan ollut kovin hyvä idea, koska jumalanpalveluksen aikana selvisi, että sen kaava suomalaiseen jumalanpalvelukseen verrattuna oli aivan erilainen. Tiirailimme sitten aina olkamme yli, että koska täytyisi nousta seisomaan ja koska taas istuutua. Minulle itselleni oli yllätys se, miten pitkään jumalanpalveluksessa täytyi yhteensä seisoa. Onneksi oli hyvin nukuttu yö takana. Oli hienoa osallistua myös ehtoolliseen, joka aloitettiin toivottamalla Jumalan rauhaa.

Jumanlanpalveluksen jälkeen astelimme kauppaan. Teimme ostoksia, joilla täydensimme sekä jääkaappiamme että karkkihyllyjämme. Kun olimme hetken levähtäneet asunnossamme, suuntasimme Lible Juureen ja tilasimme maittavat ateriat. Oli lihapallia, fiikartulia ym. herkkua. Jaan oli maininnut konsertista, jota menimme kuuntelemaan. Se oli hieno esitys Latvian kansantanssi-/kansanlauluryhmältä. Huikeaa oli se, miten minä ja Hanna pääsimme myös osallistumaan heidän tanssieitykseen ,kun he hakivat yleisön joukosta osaavia ja innokkaita tanssin ystäviä seurakseen.



 Tanssin, laulun ja taputusten jälkeen tallustelimme Raamatut kädessä pitämään omaa Raamista ja samalla hankkimaan väriä kalkkunakoivillemme ja -käsillemme. Kello 5 meillä oli sovittu "treffit" Jaanin kanssa. Suunnitelmana oli lähteä uimaan ja sen jälkeen menisimme Jaanin luo syömään ja katsomaan Kevade-elokuvaa. Olin tänä kesänä ensimmäistä kertaa uimassa ja uimaseurakseni sain Hannan ja Loon. Hauskaa oli ja uimahosutkin täyttyivät hiekasta:)Jaanin luona saimme syödä riisiä, salaattia ja maukasta lohta, nam. Jälkiruoaksi saimme vadelmaleivosta. Nautimme hyvästä ruoasta ja elokuvasta Jaanin perheen sekä hänen äitinsä seurassa.

 Iltamme Jaanin luona päättyi, kun minä ja Hanna totesimme, että oli aika lähteä lenkille. Vedimme siis taas lenkkitossut jalkaamme ja suuntasimme tunnin lenkille monien ihmeellisten hajujen keskelle. Inka ja Aaro viettivät aikaansa sillä välin Rahvamajassa datailun parissa. Myöhemmin myös minä ja Hanna pääsimme koneen ääreen, joten päivä taitaa olla pulkassa. Vielä pitää suorittaa suihkussa käynti, iltapalan syönti ja hampaiden pesu. On aika mennä nukkumaan!:) -Anne PS. Herralle kiitos tästä ihanasta päivästä!:)

3 kommenttia:

  1. kiva vapaapäivä. ootte siellä Herran huolenpidossa ja hemmottelunkin kohteina. hienoooooo:) kevaden jälkeen tulee suvi ja suven jälkeen sugis (u:n päällä pisteet;)). voi oskar luts:D terkuja nugan perheelle. KLT

    VastaaPoista
  2. Mää pääsen niin fiiliksiin tästä teidän blogista! Tämä muistuttaa mua hyvin elävästi ensimmäisestä Jumiksesta Palamusessa. Seisominen - se vaan jaksaa yllättää (vallankin suomalaiset eturivissä istujat)!

    Herralle kiitos teistä :)

    VastaaPoista
  3. On vallan ihanaa lukea teidän seikkailusta Isän lähettiläinä:) Ihan tekee itsekin mieli lähteä teidän mukaan. Nauttikaa joka hetkestä - olette etuoikeutettuja ja kutsuttuja! Palamuse kuulostaa ihanalta paikalta!

    VastaaPoista