maanantai 23. heinäkuuta 2012

Uus mäng!!!

Voi aamuherätys... Eilinen iltamme venähti jälleen kerran hieman pitkäksi ja nukkumaanmeno meni myöhäiseksi. Aamulla sen sitten huomasi. Tosin olimme hyvin iloisia siitä, että saimme ensimmäisen herätyskellon soiton jälkeen nukkua vielä melkein puolitoista tuntia, kun Annen kello soittikin jo puoli 8 vaikka oikeasti olisi pitänyt herätä vasta lähempänä yhdeksää...:) Aamutoimien ja aamupalan jälkeen (jotka hoituivat tänä aamuna kaikkein nopeiten tähän astisesta) suuntasimme jälleen avaamaan kirkon ovia ja hiljentymään hetkeksi alttarin ääreen. Kun olimme saaneet ovet auki ja istuimme hetken penkissä odottamassa Jaania, sisään tuli äiti ja kaksi lasta. Totuttuun tapaan tervehdimme heitä sanomalla "tere". Kun he tulivat peremmälle, yllätyimme kun he puhuivatkin suomea. Siinä sitten kerroimme miksi me olemme täällä ja muutaman asian osasimme kertoa myös Palamusen kirkosta. Tuli hyvä mieli siitä, että he näyttivät olevan kiinnostuneita meidän tekemisistämme täällä :)

Kirkosta päästyämme, suuntasimme kohti työmaata. Tänään oli vuorossa suuren mainoksen poisottaminen, toisen päätyn maalaamista pohjamaalilla (niin paljon kuin sitä riitti) ja pintavärillä maalaamista niin korkealle kuin tikapuumme tänään ylettyivät. Juuri kun saimme työmme tehtyä, alkoi sataa. Tänään oli ensimmäinen oikeasti kylmä ja sateinen päivä. Siivosimme jälkemme talon pihasta ja palautimme tavarat paikoilleen ripeämmin kuin koskaan, johtuen pienestä tihkusateesta ja kiiruhdimme takaisin asunnollemme vaihtamaan lämmintä vaatetta päällemme. Seuraavaksi vuorossa olikin taas maittava ruokailu Lible Juuressa.

Tässä maalaamamme talo. Ylempi kuva perjantailta ja alempi tältä päivältä. Toinen pääty, jota tässä nyt ei näy, on jo koknaan valkoinen ja yli puolenvälin keltainen.


Kello 15 olikin jo aika aloittaa taas maanantaiseen tapaan kesäkerho, jota lapset innokkaasti odottivat. Tällä kertaa olimme sisätiloissa, koska ulkona satoi. Paikalle ilmestyi tällä kertaa neljä lasta. Kahden tunnin ajan mängimme (leikimme) erilaisia leikkejä ja teimme puuhelmistä kaula-, käsi- ja nilkkakoruja. Sitten oli tunnin hengähdystauko, jolloin emme jaksaneet tehdä juuri mitään vaan keräsimme voimia seuraavaan koitokseen, eli klo 18 alkavaan kerhoon. Nyt paikalla oli 5 lasta. Tuolloin jatkoimme mängimistä ja värittelimme värityskuvia sekä pidimme pienimuotoisen iltahartauden. Lasten mielestä kerho ei loppunut vielä hartauteenkaan vaan he omatoimisesti jatkoivat tuolileikkiä eivätkä olisi millään lähteneet kotiin :) Lasten lähdettyä kohti kotia, heidän iloinen nauru ja puheensorina jäivät vielä hetkeksi aikaa soimaan korviimme. Koko päivän olemme puhuneet suomen ja eestin kieltä sekaisin, joten tässä ei enää kohta tiedä mitä kieltä pitäisi puhua.

Loppuilta menikin sitten siihen että vain olimme ja vietimme aikaa yhdessä. Saimme tänä iltana kertoa kuulumisistamme myös rippikoululaisille Ikaalisissa, kun muutama heistä kyseli millaista täällä on ollut ja pyysi kertomaan jotain lähetystyöstä, siitä tuli hyvä mieli :) Annen ja Hannan tehdessä omaa kuntopiiriään, minä ehdin kirjoittaa tätä.
Kaikenkaikkiaan on taas ollut mahtava päivä, sateesta ja kylmyydestä huolimatta. Tänään tänne saapuivat myös muutaman miehen porukka Ikaalisista, jotka tulevat mm. auttamaan meitä talon kunnostamisen kanssa (he vaihtavat muutamia räystäslautoja yms.).
Tässä taisi olla oleellisimmat asiat tältä päivältä. Jatkakaamme taas huomenna. Heat õõt :)

-Inka

4 kommenttia:

  1. Inksu, te ootte kovia Jumalan aputyttöjä ja -poika. ILOITSEN teistä!!!!! Väsy alkaa painaa tätä ohjusta. Montako äijää tiuli? Majoittuvatko he rahvamajassa? Keitä siellä muuten oli viime viikolla? Onko Pluss-lehdet tulleet perille kirkkoherranvirastoon? Heat ööt:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äijiä tuli seitsemän. On kyllä ollut huippu päivä niiden kanssa jo tänään! Majoittuvat rahvamajassa, ei mitään käryä ketä siellä viime viikolla oli. Pluss-lehdet on kai saapuneet, ainakin niitä oli kirkossa siinä pöydällä, mistä saa ottaa kaikkia mainoksia sun muita :)

      Poista
  2. Heissun!

    Komealta alkaa mummonmökki näyttää!

    Sellaista tulin tänne tiedustelemaan, että minä päivänä teidän missionne tänä vuonna päättyy Palamusen päässä ja kuinka olette sieltä takaisin tulossa? Jos haluaa päästä halvemmalla hki-tre väliä, niin kannattaa tsekata nämä: http://www.expressbus.fi/tre-hki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdemme kotimatkalle su 5.8. Kiitos tuosta linkistä, mutta helsingistä hyppäämme meille varattuun pikkubussiin, jos olen oikein ymmärtänyt eli meidän ei enää tarvitse huolehtia bussiaikataulusta :)

      Poista