keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

"Mikäs teidät on tänne tuonut?" :) 



Aamu alkoi rukoushetkellä kirkossa klo 9.30. Sen jälkeen pääsimmekin aloittamaan varsinaisen hard workin eli lattian hiomisen. Työvälineinä meillä oli hiekkapaperia, työhanskat, polvisuojat, imuri ja kaksi erikokoista lastaa, joilla sai raaputettua kupruilevaa maalia. Konttasimme pitkin pölyistä lattiaa noin 2,5 tuntia. Saimme hiottua saarnastuolin lattian + portaat ja puolet kirkon etuosasta, alttarin ympäriltä. Aika homma, mutta toisaalta ihan hauskaakin.
Suihkun kautta suuntasimme syömään. Tällä kertaa valitsimme erilaiset annokset; Essi - grillilihaa ja perunoita, Inka - possua ja perunaa, Milja - kanapastaa. Kaikille maistui. Kaikessa rauhassa söimme ja katselimme kun ihmiset tulivat miettimään mitä tilaisivat. Yhtäkkiä havahduimme, kun tiskin edessä seisoi kaksi nuorta miestä ja tajusimme että he puhuvat suomea! Tilauksen tekeminen tuntui olevan vaikeaa ja he totesivatkin että "nyt ei tiedä kyllä yhtään, mitä sieltä tulee". Vähän sama tilanne kuin meillä :) Kun saimme syötyä ja lähdimme ulos, miehet istuivat siellä ja kysyivät mikä on tuonut meidät tänne. Vastasimme, että olemme seurakuntanuoria ja olemme hommissa täällä. Miehet taas olivat olleet lähellä sijaitsevalla maatilalla hommissa ja olivat tänään lähdössä kotiin.
Ruuan ja tämän keskustelun jälkeen, Jaan jo tulikin meitä hakemaan ja lähdimme toiselle vanhainkotivierailulle Kaarepereen. Sielläkin oli suloisia mummuja ja hoitaja oli hyvin ystävällinen. Pappoja emme nähneet ollenkaan. Vierailun kaava oli pitkälti samanlainen kuin edelliselläkin kerralla; Sanaa, rukousta ja laulua. Taas saimme kertoa ketä olemme, mistä tulemme ja mitä teemme täällä. Jaan totesi, että Jumalan armosta ja hengestä on lähtöisin se, että olemme tulleet tänne emmekä esim. ota aurinkoa kotona. Pitänee paikkansa. Yksi mummuista valitti kovaan ääneen kun ei meinannut kuulla ja hän vaikutti muutenkin hieman äkäiseltä. Laulaa hän kuitenkin osasi ja kovaa lauloikin ja moneen kertaan samat laulut. Lopuksi hän kiitteli käynnistä vedet silmissä ja sanoi että koska vaan voi tulla uudelleen :) Hoitaja oli myös mielissään vierailustamme ja hän antoi meille pienet sulkaalevyt, jossa oli kuva Lotte-koirasta.

                          

Vanhainkodilta palattuamme hengähdimme hetken ja lähdimme vierailemaan Jaanin luona. Pidimme pienimuotoista palaveria tulevien päivien ohjelmasta, söimme jäätelöä ja katsoimme Lotte-elokuvaa. Sen jälkeen haimme mukaamme hyppynarun, pallon ja frisbeet ja lähdimme leikkimään lasten kanssa. Tänään lapsia oli jo 16. Vauhtia riitti. Puolitoista tuntia vierähti taas nopeasti. :)
Tämä päivä olikin aikalailla tässä, iltatoimet ja nukkumaan. Head ööd!

p.s. eilisestä ja tästä päivästä olisi montakin kuvaa, jotka voisimme laittaa tänne, mutta tietokone ja kamera eivät suostu yhteistyöhön, joten kuvat tulevat myöhemmin :)

Essi, Milja, Inka

1 kommentti:

  1. Reipasta meininkiä :) Joko kerhot on pyörähtäneet liikkeelle? Jos tarvitsette hengellistä matskua, kysykääpä Jaanilta. Joku Raamatun kertomus voisi olla kova juttu joka kerhossa luettavaksi. Olkaa siunatut <3

    VastaaPoista