sunnuntai 9. elokuuta 2015

Hea laps.

Viikonloppu. Hidas aamu. Nukuttiin normaalia pidempään. Aamupala jäi väliin, koska mentiin heti klo 11 jälkeen syömään.


Klo 12 Arne tuli hakemaan meitä ja lähdettiin kohti Mustveetä, Kasepään kylään (Peipsi järven rannalle), jossa oli Kalevipoja Kala- ja veefestivaalit. Kovin montaa kalakojua ei kyllä nähty, mutta kaikkea muuta senkin edestä. Väkeä oli paljon. Kojuja vierivieressä. Koruja, ruokaa, juomaa, vaatteita, taottuja kynttilänjalkoja ym, musiikkia, tanssiesityksiä... Tunnin verran kierrettiin alueella ja katseltiin markkinahuumaa. Aurinko paistoi ja lämpötila taisi olla +30.
Markkinatunnelmaa.

Tanssiesitys.

Kylmää appelsiinijääjuomaa. Pirteän väristä ja makuista :)
Peipsijärven ranta.

Kasepäästä ajettiin Kääpan kylään, jossa taas oli "Kääpa Kohvikutepäev" ja alueelle oli päivän teeman mukaisesti laitettu pystyyn erilaisia kahviloita. Väkeä oli huomattavasti vähemmän ja aluekin oli pienimpi. Koko tapahtuma oli toki luonteeltaan erilainen. Kierrettiin hetki ja pysähdyttiin yhden kojun luo kahville, tai no, mehulle. Syötiin myös kanelipullaa, nam. Siitä matka jatkuikin takaisin Palamuseen.


Tähän pysähdyttiin mehulle.
Takaisin "kotona".

Seuraavat pari tuntia löhösimme huoneessa ja otimme rennosti. Se tuli tarpeeseen. Kun oltiin lähdössä kauppaan, huomattiin että ulkona satoi vettä. Ensimmäinen sadepäivä tällä viikolla. Ei ihme, sillä ilma on ollut melko hiostava jo monta päivää. Sateesta huolimatta lähdettiin kauppaan. Kesä kuivaa minkä kastelee.
Illalla saatiin lisää Ikaalilaisvahvistusta, kun Jari ja Hannamari tuli viettämään pitkää viikonloppua Eestiin. He yöpyvät tämän yön Palamusessa ja kiertelevät pari päivää muualla, kunnes tiistai-iltana palaavat takaisin tänne ja keskiviikkona jatketaan yhdessä matkaa takaisin Ikaalisiin. Olipas kiva saada tuttuja vieraita :) Esiteltiin hiukan paikkoja, pakattiin saunakamat ja lähdettiin viettämään saunailtaa Tegelmanneille. Kylässä oli myös heidän ystävänsä ja tämän lapsi. Tarkoitus oli grillata ulkona, mutta koska keli oli sateinen, mentiin sisälle ja istuttiin hetki olohuoneessa ja juteltiin niitä näitä. Hetken päästä päästiin saunaan, minä ja Milja ensin. Muut rupesivat sillä aikaa syömään. Kyllä oli taas lämpöiset löylyt.. Paitsi että vettä ei juurikaan tarvinnut kiukaalle heittää, sillä lämpötila oli jo valmiiksi lähes sata astetta, huh.
Tunnelmaa ja lämpöä samassa paketissa.
Sitten oli Arnen ja Jarin vuoro mennä saunaan. Me päästiin syömään. Perunoita, paistettua lihaa, kastiketta ja salaattia, nam. Tiina pyysi ottamaan lisää mutta kieltäydyin sanoen "ei aitäh", johon Tiina vastasi että "hea laps". Pöydässä istuva pikkutyttö mietti hetken ja sanoi sitten eestiksi, että ei se ole enää lapsi vaan se on kasvanu jo isoksi :) Kaikkia hymyilytti. Sovittiin kuitenkin, että Tiinalle mekin ollaan vielä lapsia. Maittavan ruuan päälle oli vielä jälkiruokaa, tiramisukakkua ja kahvia/teetä/mehua. Miehet viihtyivät saunassa tovin jos toisenkin mutta ehtivät kuitenkin jälkiruokapöytään meidän kanssa. Juttua ja naurua riitti vaikka kuinka paljon. Täällä Palamusessa on helppo tehdä olonsa kotoisaksi, mutta tämä ilta oli kuin piste iin päälle Tiinan sanoessa, että olemme heille kuin omia lapsia. Aina tervetulleita. Kello oli jo yli puoli 11 kun sanottiin heipat ja lähdettiin takaisin Rahvamajaan. Iltatoimet ja nukkumaan.
Mukava päivä! En tiedä voiko olo olla enää kiitollisempi. :)

-Inka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti