tiistai 2. elokuuta 2016

Lämpimiä ajatuksia ja sauna!

Nimesin lastin Inkalandiaksi
Kyl se erottuu kiviaidaks
"Maanantai aamuna..." ehkä vähä vapinaa kun Essi on nyt vähän kipeähkö mutta tuli silti tekee alustavasti töitä viel hautuumaalle. Tällä kertaa mukaamme alussa tuli myös Juhani ja Heikki kunnes heille avattiin kappelin ovet. Heikki tuli hetken päästä takaisin meidän seuraksi (ja siis teki samalla hommia ihan kunnolla) ja saimme kuulla myös hänen historiaa ja ajatuksia asioista. Päivä oli mukavan viileä joten soijaa ei pukannut niin paljoa kuin yleensä xD. Sinnikkyydestään huolimatta Essi jossain vaiheessa lähti lepäämään jottei tauti pahenisi enempää, mikä oli ihan fiksusti tehty. Inkan ja meikäläisen jatkaessa hommia alkoi satamaan pikku tihkua, mutta koska olimme päättäneet tehdä seinämän loppuun emme vielä lopetelleet vaan nautimme märästä työskentelystä.

"Ain laulain työtäs tee..."  

Mun idea löytyi <3
Löysimme myös taas "aarteita" ja tällä kertaa bongasimme minulle rakkaimman aarteen. Vanha sammunut ideani löytyi (eli sammunut hehkulamppu). Inka myös repi pari kantoa irti maasta kovin ottein vielä lopuksi ja siihen mielestämme oli hyvä lopettaa työskentelyt sillä sadekkin jo yltyi ja olimme tavoitteessamme. Kamat siis kantoon ja aarteet oikeisiin paikkoihin. Raskaaltahan se tuntui mutta myös ideani tuli viimein heittää menemään xD.

"Joka ilta kun lamppu sammuu..."

Essin kukka <3
lahja liskot by Inka









Sade esti suunnitelmamme mennä lasten tykö joten päivä meni ruokaillessa ja lepuuttaessa. Jossain vaiheessa Inka oli hävinnyt ja Essi lähti katsomaan pyykkejään. Rupesin ihmettelemään, mihin kaikki häviää, mutta se selvisi kun kävin keittiössä. Tyypit askarteli sitten eivätkä sanoneet meikälle mitää O.o. Essi teki nätin kukkasen ja Inka teki sisiliskoja Tegelmaneille, koska olimme suuntaamassa heille illalla ja ainahan on kohteliasta viedä jotain. Itse liityin askartelemaan myös, mutta itse vain kokeilin, mitä niistä hamahelmistä nyt oikein voi tehdä. Inkan sisiliskoista teimme avaimenperiä luopumalla omista renkaista, mikä teki ihan hyvää mun ketjuille kun niitä renkaita oli tullut vähä turhankin paljoa kerättyä. Askartelujen jälkeen huomasimme, että kaupassa vielä pitäisi käydä ja tunti oli lähtöön aikaa. Inka ja minä sitten lähdimme sadettakin "uhmaten" kaupassa. 
Sateessa Inkalle tuli mieleen sanonta:
 
"Elämässä ei ole tärkeintä suojautua myrskyltä vaan oppia tanssmaan sateessa. "
Luovuuteni tulos kun naru liian lyhyt

Se oli mielestäni hyvä sanomaltaan ja itsekkin näen tärkeänä haastaa itseään, vaikka se ei aina olisi sitä mieluisaa juttua mielestään mutta siitä voi tulla jotain mukavaa. Tämä reissu on kyllä itselleni sen todistanut muutamiakin kertoja jo. Ollut jotenkin todella mukavaa kuinka Jumala on voinut avata silmiä niin uudella tavalla ihan sisältä asti.

"Sydämen silmäni avaa Herra sydämen sulmäni. Sut tahdon mä nähdä. Sut tahdon mä nähdä...."

19.00 Arne oli sanonut hakevansa meitä ja niinhän me tulimme alas tasan 19.00. Ei aiemmin, eikä myöhemmin. Arne ajaa kyllä semmoista rallia, että Juhanin taisi olla hieman haastavaa pysyä perässä, mutta kyllä miehetki lopulta tulivat samaan osoitteeseen. Sauna kuumana meitä jo odotti ja ruokakin oli ihan loppuvaiheessa. No siinä mukavasti syötiin poppoolla kunnes Inka ja meikäläinen mentiin sitten ekana saunaan. Kyllä sen huomaa että suomalaiselle sauna on yksi erittäin tärkee kulttuurillinen juttu xD. Saunan jälkeen saimme vielä kakkua ja teetä :D Tarjoilut kyllä taas 10+ :). Talon isäntä ja emäntä ovat kyllä nii ihania ihmisiä, että huh huh. He huolehtivat meistä niin hyvin että itseäni välillä ihan hävettää, että osaako sitä edes ilmaista heille tarpeeksi selkeästi. Iltaan riitti paljon puhetta, naurua ja ehkä vähän hämmennystäkin  hieman xD.
Sauna <3 <3

"Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus"
Joh. 13:35

Inkan fanittama lattia
Se että tässä asiassa kaikilla on opittavaa, mutta itselleni tuli tämä kohta mieleen kun olimme Arnen ja Tiinan tykönä.Jotenkin vielä erityisesti kun Tiina sanoi että ajattelee meitä kuin omiksi lapsiksi, mikä kosketti ainakin minua paljon. Saavuimme yhdentoista jälkeen takaisin majapaikalle. Äijät lähtevät tiistaina aamulla ja siitä oli myös puhetta illan aikana. Sanoivat lähtevänsä kasilta aamulla. SPOILER Inka meistä ainoostaa heräs sanoo heipat kun muilla oli erinäisistä syistä vähä väsy.

Että näin meidän maanantai saa nähä mitä tiistaista tulee ku lupailtu sadetta ja jotai muuta ku hautuumaa hommaa xD. 


Näillä pohdinnoilla Moro ! -Kähis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti