torstai 21. heinäkuuta 2011

Kolma päev

18.7

Lähdimme  Palamusta kohti Ikaalisista n. 9.00, kun vain ensin olimme saaneet pakattua kaikki lelut ja tavarat peräkärryyn. Matkalla kohti Helsinkiä pysähdyimme Linnatuulessa hieman syömässä ettemme nyt aivan nääntyisi matkallamme. Saavuimme Helsinkiin vähän jälkeen yhden ja laivamme lähti kahden maissa kohti Viroa. Laivalla ryhmämme miehet menivät buffettiin syömään, kun taas Amanda, Teija ja minä hengasimme aulassa. Kahden tunnin matkan jälkeen saavuimme Viroon ja Auton keula suuntautui kohti Palamusea.

   Monen mutkan jälkeen saavuimme perille noin ilta yhdeksäksi ja tyhjäsimme tavara-kuormamme :D. Illalla tai paremmin sanottuna yöllä, harjoittelimme vielä lauluja, joita voisimme laulaa ja löytyi jopa yksi laulu jonka osasimme ihan hyvin Viroksikin: Kuule minu palvehäält.Harjottelujen jälkeen menimmekin aikalailla heti pehkuihin.

19.7

Heräsimme puurolle n.8.30 ja lähdimme 9.30 Jaanin kanssa vanhainkotiin jossa Jaan käy yleensä kerran kuussa. Me esittäydyimme siellä, Juhani ja Kari saarnasivat ja me tytöt lauloimme pari kappaletta. Lauloimme kyllä myös yhden mummon pyynnöstä Maammelaulun.

  Vanhainkodin jälkeen kävimme museossa, jossa yksi isoista teemoista oli Kalevi poika, mikä on vähän Kalevala tyyppinen juttu. Sielä oli kyllä muitakin aiheita, jotka olivat ihan mielenkiintoisia.

 Iltapäivällä menimme Jaanin luo katsomaan elokuvan kevät, joka on kuvattu Palamusessa ja olihan se ihan mielenkiintoista huomata näitä maisemia elokuvassa. Elokuvan jälkeen pidimme pikku tauon ja me kaikki teimme omia juttujamme esim. minä ja Teija höpöttelimme tosi syvällisiä Pokemonista, mut kyllä me oikeasti puhuttiin paljon muistakin asioista.

 Illalla meidät oli kutsuttu Aarnen luo tervetuliais juhliin missä syötiin kaikkea hyvää tomaatin kera ja minä olen allerginen tomaateille niin oli kyllä tosi hienoa jättää tämä tomaatti kasa kaikkien nähden lautaselleni. Oli hienoa päästä juttelemaan paikallisille ja oli myös kivaa nähdä Krisse ja Karin ja laulaa myös heidän kanssaan suomalaisia kappaleita. Tämän jälkeen palasimme tänne nukkuma paikkaamme ja hengasimme täällä toimistolla ennen kun menimme nukkumaan.

20.7

Ja taas puurolle 8.30, mutta nyt aamupalan jälkeen pidimme pienen hetken kirkolla ja kävimme museossa, joka liittyi elokuvaan Kevät ja ammuimme hieman "saunan" ikkunaan ritsalla. Meistä paras ikkunan rikkoja taisi olla Kari, Amandan ammukset eivät oikein lentäneet ikkunaa lähellekkää, itse osuin mutten hajoittanut mitään ja Teija ei ampunut, mutta Juhanin suoritus oli kyllä omaa laatuaan. Juhanin ensimmäinen ammus ei edes osunut rakennukseen, toinen jäi vajaaksi ja kolmas ammus osui sivussa seisovaan Aarneen. 

   Kävimme sen jälkeen viereisessä käsityö kaupassa, mutta aikalailla heti sen jälkeen suuntasimme kohti Tartoa, jossa kävimme lastenkodissa, vaikka paikalla oli kyllä vain kolme lasta, mutta tutustuimme tiloihin silti hieman. Sitten kävimme kahvilla ja kirkossa katselemassa kirjoja ja kirkon tiloja. Samalla näimme myös muutaman parkanolaisen, jotka olivat kyläilemässä oman ystävyys seurakunnan luona. Tämän jälkeen Jaan vei meidät niin että saatiin vähän kierrellä kaupoissa ja sitten menimme syömään.

   Syömisen jälkeen meille tuli hieman kiire lähteä sillä menimme kuuntelemaan parkanolaisten konserttia heidän ystävyys seurakunnan kirkossa, sillä se on aikalähellä Palamusta. Konsertti oli ihan hyvä ja vaihdoimmekin parkanolaisten kanssa pari sanaa ennen kuin tulimme takaisin tänne. 

   Karin ja Krisse tulivat sopivasti illalla vielä käymään ja me tytöt sitten juttelimme keskenämme ja tulimme vielä illöalla toimistoon ja soitimme tuola perä huoneessa pienoa ja tsiigailimme muutenkin vähän netistä juttuja juu Kari ja Juhani sitten lähtevät jo huomenna takasin Suomeen. ehkäpä minäkin menen nyt nukkumaan öitä.
  
-Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti