sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Viikonloppu!

Tänään oli mukava ja rentouttava päivä. Ei ollut kiire minnekään. Teki hyvää, kun sai nukkua vähän pidempään. Yksi kerrallaan heräilimme 10 ja 11 välillä. Aamupalalla höpisimme niitä näitä ja mietimme mitä tänään voisi tehdä. Pariin tuntiin emme kuitenkaan tehneet mitään kovin ihmeellistä, kävimme kaupassa, syömässä, olimme vaan ja taistelimme hikeä vastaan. Ulos olisi ollut kiva mennä, aurinko paistoi ja oli kaunis päivä, mutta oli niin kuuma ettei siellä olisi jaksanut kauaa olla. Jaan kävi pyytämässä meidät hänen luo ja lupasimme mennä. Heillä on ilmalämpöpumppu, ja sen ansiosta sisällä on ihanan viileä. Ensin kuitenkin laitoimme pyykkikoneen päälle ja odottelimme, että saamme ne myös ripustettua kuivumaan.
Sitten lähdimme kyläilemään ja kuumuutta "piiloon", niin kuin Jaanilla on tapana sanoa. Matkalla tapasimme ohimennen yhden tutun nuoren, Krissun, joka oli menossa viereiseen kerrostaloon. Montaa sanaa emme ehtineet vaihtaa, ehkä ensi viikolla näemme paremmalla aikaa. Jaanin luona katselimme hetken aikaa telkkarista nauhoitettua ohjelmaa, joka oli kuvattu Tallinnassa ja ympäri Eestiä järjestetyssä tapahtumassa Laulu- ja Tantsupidu (http://2014.laulupidu.ee/). Kuorolaulua, puhallinorkesteri ja kuviotanssia. Tapahtuma järjestetään kuulemma joka viides vuosi. Tällä kertaa tapahtuman ajankohta sijoittui heinäkuun alkupuolelle. Tapahtumassa kokoontui yhteensä 20 000 kuorolaista ja varmaan yhtä paljon tanssijoita. Tapahtuma kuuluu vahvasti eestiläiseen traditioon. Lisäksi olimme lasten kanssa ja saimme juoda piimä-mansikka smoothieta (emme tiedä mitä muuta se sisälsi). Se oli hyvää.
Vierailumme jälkeen suuntasimme takasisin rahvamajalle, nappasimme mukaan uimakamppeet ja lähdimme retkelle Jaanin perheen kanssa. Menimme paikkaan, jonka nimi oli Kassinurme linnamägi. Siellä oli metsäpolkuja ja vanhoja hirsirakennuksia ja puu-ukkoja. Kiersimme polkua ja tulimme aukiolle, jossa puu-ukot ja hirsirakennukset olivat. Pihassa oli myös iso keinu. Hauskaa oli. Tosin totesimme, että varvastossut, crocsit tai sandaalit sekä kesämekko ja lyhyet farkkushortsit eivät ehkä ole paras mahdollinen varustus metsä-/luotopolulle. Kaunistahan siellä oli, sen mitä siellä nyt maisemia ehti katsella paarmojen huitomisen yhteydessä. Retken jälkeen suuntasimme vielä uimarannalle Kuremaalle. Vesi oli ehkä lämpimintä ikinä, kastamisen kanssa ei ollut ongelmia. Veteen vaan.
Takaisin rahvamajan pihaan päästyämme, sovimme huomisen aamun aikataulusta ja toivotimme hyvät yöt Jaanin perheelle. Suihkuun mennessämme emme meinaa enää erottaa mikä on rusketusta ja mikä likaa... Tänä iltana rahvamajan vieressä sijaitsevalla laululavalla on disko ja musiikki kuuluu hyvinkin selvästi sisälle asti. Istuskelimme ja kävelimme hetken aikaa ulkona. Takapihalla kuuluu heinäsirkkojen siritys (mikä on täällä hyvin yleistä) ja etupihalla pauhaa diskomusiikki. Takapihalla olevalla sillalla seurasimme myös lepakkoparven lentelyä, sen verran mitä yöhämärässä näimme.
Nyt on aika sanoa hyvää yötä...vaikka me tuskin saamme nukuttua vielä hetkeen tässä bassonjytkeessä..

Milja, Essi, Inka

3 kommenttia:

  1. Dints dints disco! :D Jee nyt alan lukea blogianne. Kuuma on töissä täälä Tampereellakin, huomenna alkaa rippileiri Ikaalisissa. Terveisiä Janille ja perheelleen!

    VastaaPoista
  2. Niin ja yks pyyntö vielä, kuvia kehiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hanna, kuvat tulee viiveellä, koska kamera ja tietokone ei suostu yhteistyöhön. eikä myöskään puhelin ja tietokone.

      Poista