torstai 26. heinäkuuta 2012

Barcelonan sirkus

Miehet olivat valloittaneet työmaamme, joten emme tänään menneetkään samalle työmaalle maalaamaan kuin aikaisemmin. Aarne, jonka saunassa olemme saunoneet, haki meidät kotiinsa kantamaan halkoja. Puupinolla oli oikein kotoisa olo, terveisiä vaan isälle ja äiteelle, että kyllä osaan pinota niin ettei pino kaadu ja päätellä pinon niin että se pysyy pystyssä. :)

Puiden kantaminen oli varsin mieluisaa hommaa, sillä Aarne lupasi lämmittää meille saunan tänäkin iltana. Työ sujuikin erittäin mallikkaasti ja ripeästi, kunnes minua pisti ampiainen leukaan. Pelättyä vompattiefektia ei tällä kertaa onneksi tullut, vaan paukura laskutui vodkalla puhdistamisen ja takaisin työhön palaamisen jälkeen nopeasti. Ampiaisten pesää kuitenkin suihkittiin rankasti myrkyillä, ja hetken aikaa pinosimme puita ihan pihalla vaan, jotta myrkky vaikuttaisi ja enin haju hälvenisi.  

Aarnen ja Tiinan pihalla oli muitakin erikoisia olentoja kuin me. Inka otti kuvia kummallisimmista hyönteisistä.


Tästä tilanteestä puiden kantaminen lähti.

Ja näihin tunnelmiin - voittajafiiliksiinn - se päättyi. Voit vaikka kuunnella Ruudolfin Leijonakuningaslaulun tässä kohtaa. Se kertoo jotain meidän tunnelmoinnista.


Iltapäivällä oli jälleen vuorossa huippusuosittu kesäkerhomme x2. Kummallakin kertaa mukana oli yli kymmenen lasta. Siinä sitten leikimme rahvamajan pihassa ja nurmikoilla peiliä, hippaa, pääolkapääpeppupolvetvarpaatpolvetvarpaatia, viimeistä paria uunista ulos jne. Inka maalasi samalla kaikille halukkaille kasvomaaleilla kuvia. Minäkin maalasin lopulta (kun en enää jaksanut juosta). Tunti kerhojen välissä on edelleen erittäin lyhyt aika tehdä yhtään mitään. Kuitenkin ehdimme sinä aikana tänään pestä koneellisen pyykkiä (ekaa kertaa vasta täällä, jo oli aikakin, huh huh!), käydä kaupassa ja juosta asunnolle viemään ruuat jääkaappiin.
Tällaista maalasin Reimolle (ks. oikea käsi). Ja kehunpa vielä, että muutamaan muuhunkin vetosi kovasti pääkallo punaisilla silmillä ja lieskoilla. Niitä maalasin vielä pari lisää heti perään, nimittäin. ;)


Kerhon jälkeen Jaan kuskasi meidät ja osan miehistä (muut tulivat eri autolla) sinne Aarnen saunalle. Teimme Annen kanssa Palamusesport-kuntopiiriämme sillä aikaa kun muut miehet saunoivat. Sitten söimme ja menimme saunaan. Oikeasti pitäisi tietenkin ensin käydä saunassa ja sitten syödä vasta (ehe ehe).

Tässä vielä kuva saunasta, tai sen pesutilasta. Saunassa oli niin paljon höyryä ja saunojia, jotta en sitten siellä kovin paljoa kuvannut... Herralle kiitos saunasta. Olen sitä mieltä, että tänne Viroon pitäisi ilman muuta rakentaa paljon lisää saunoja. Se olisi ihan kaikkien etu.


7 kommenttia:

  1. teillä on jälleen ollut huikee päivä. ilolla seuraan seikkailuanne ja vähä kateudellakin. mä en voi olla koskaan kesänuori - muutaman vuoden päästä ehkä kesämuori. hyvä että ootte päässeet saunoon. hanna, voit ottaa löylykisaa eestiläisten kans;) ja piankos sä pari bastua sinne rakennat, sinä pohojalaanen (eiku ikaalilainen) työteliäs nainen. tuonko kiukaankiviä mukanani:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voit tuoda kiviä. :) Inka ei vaan vieläkään meinaa pärjätä mulle - ja uudelle saunakaverilleni Annelle!! Mut kai se täs oppii ajan kans (ja ku pannaan saunan ovi lukkoon niin ei pääse pois liian aikaisin...) :D

      Poista
  2. Jes minaki paasin koneelle. Venezuelalaiset ovat niin avuliaita, etta hommasivat mulle koneen. Olkaa siunattuja Isan silmaterat!
    t.amma
    p.s. otan sit teidat pohjalaaset kyytiini Ikaalisista sunnuntaina 5.8. etta paasette takas lakeuksille.

    VastaaPoista
  3. pelottavaa kun äiti ammakin on kommentoinu :O

    VastaaPoista
  4. Aa... Multa on jäänyt vallan muutamalta päivältä blogi lukematta!

    Eestissä oppii paljon hyödyllisiä taitoja ja varmaan teillä kuntokin nousee kohisten, jos te omaa kuntopiiriänne sielä pyöritätte! Joo ei mulla tässä muuta. Paitsi, että oletan teidän puhuvan Arnesta, yhdellä Aalla ;)

    VastaaPoista