lauantai 9. elokuuta 2014

Toimekas päev

Aamulla puoli 10 lähdimme Jaanin ja muiden miesten kanssa ajamaan kohti Kääpan vanhainkotia. Miehet eivät tulleet sinne vaan kävivät tutustumassa Kalevipojan museoon, joka oli matkan varrella. Me menimme Jaanin mukana vanhainkotiin. Tämä oli toinen kerta, kun vierailimme siellä. Istuskelimme vanhusten seurassa, lauloimme yhdessä pari virttä ja kuuntelimme raamatuntekstejä, joita Jaan luki. Tällä kertaa hartaushetkessä oli myös ehtoollinen. Reilun tunnin päästä lähdimme takaisin museolle. Mekin kiersimme museon huoneet läpi, tosin melko reippaalla tahdilla mutta ei se meitä haitannut.
Takaisin Palamuseen päästyämme, jatkoimme kulttuurimatkailua ja poikkesimme kirkon vieressä olevassa käsityö aitassa, kun se kerrankin näytti olevan auki. Sitten söimme nopeasti lounasta ja valmistauduimme seuraavaan lähtöön. Kaareperen vanhainkodissa meidän oli määrä olla klo 14. Myös siellä vierailimme jo toiseen kertaan. Tällä kertaa miehetkin olivat mukana. Jälleen istuimme, kuuntelimme Sanaa sekä suomeksi että eestiksi ja lauloimme pari virttä. Laulu kulki koko ajan eteen päin, vaikka välillä mentiin eri kohdissa tai laulettiin eri säkeistöä keskenämme. Kaareperestäkin palasimme turvallisesti takaisin Rahvamajalle. Pihaan päästyämme huomasimme Rahvamajan ovien edessä ambulanssin ja hetkeksi pysähdyimme miettimään, mitäköhän nyt on sattunut. Hetken kuluttua pihaan tuli auto ja autosta juoksi ulos nainen, joka oli hädissään ja itki. Arvelimme, että nyt on tapahtunut jotain vakavampaakin. Tilanne rauhoittui jonkin ajan kuluttua ja ambulanssi lähti pois pillit soiden. Rahvamajan alakerrassa oli menossa musikaaliharjoitukset ja myöhemmin saimme kuulla, että yksi nuorista oli saanut sairaskohtauksen, mutta oli kuitenkin hengissä.
Kello lähestyi jo puolta viittä, ja lähdimme hakemaan hunajaa kävelymatkan päästä. Tämän jälkeen jäimme leikkimään lasten kanssa kerrostaloalueelle. Meillä oli mukanamme kaksi säkillistä erilaisea leluja, joista kukin lapsista sai valita itselleen yhden. Miehet olivat tuoneet lelut Ikaalisista. Loput leluista viemme luultavasti paikalliseen päiväkotiin. Jokainen sai ilmeisesti mieleisensä, sillä he iloitsivat lahjasta todella. Erilaisuutta leikkihetkeen toi myös se, että Ari oli paistamassa muurinpohjalättyjä lapsille ja muille ohikulkijoille. Lätyt tekivät kauppansa. Syömisen jälkeen jatkoimme leikkimistä, hyppynaru oli jälleen kovassa käytössä. Reppuselässä oleminen ja takaa-ajoleikit olivat myös suosittuja. Kasvomaaleillakin ehdittiin maalata. Muutaman tunnin jälkeen olimme sen verran puhki, että oli pakko palata takaisin Rahvamajalle. Lupasimme vielä huomenna tulla hetkeksi leikkimään.
Kauaa emme kuitenkaan ehtineet levätä, sillä jo vajaan puolen tunnin kuluttua istuimme taas autossa. Olimme menossa viettämään saunailtaa Tegelmaneille. Söimme, saunoimme ja juttelimme. Leppoisaa yhdessäoloa, hyvät löylyt, paljon naurua... Kaikenkaikkiaan hauska ilta. Isäntäväki, Arne ja Tiina, ovat herttaisia ihmisiä ja vähän väliä varmistivat että meillä on varmasti kaikki hyvin, tarpeeksi syötävää jne. Kommunikointi heidän kanssaan oli helppoa, sillä he osaavat jonkin verran suomea.
Takaisin huoneeseen päästyämme olimme aivan poikki. Vielä kuitenkin pakkasimme sellaisia tavaroita kasaan, joita voimme aamulla lastata miesten pakettiautoon. Miehet lähtevät kotimatkalle huomenaamuna ja saamme osan tavaroistamme kuljetettua heidän mukanaan.
Meillä on jäljellä enää kaksi yötä ja yksi kokonainen päivä täällä ja su-iltana kotiin. Aika on kulunut todella nopeasti. Kello näyttää olevan aika paljon ja huomenna on vielä monenmoista pikkupuuhaa. Head õõd!

Kesänuoret

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti