perjantai 8. elokuuta 2014

Vaba päev Tartus

Aamulla väsytti enemmän kuin koskaan tämän reissun aikana. Aamu oli sekä hyvä että ei niin hyvä, säätöä avaimista ja aikatauluista. Huomenna pidämme huolen siitä, että olemme varmasti ajoissa paikalla.
Klo 9.45 lähdimme miesten kyydissä kohti Tarttoa. Tarkoituksena oli viettää muutama tunti kaupungissa kierrellen ja katsellen paikkoja. Parkkipaikalle päästyämme, jakauduimme kahteen ryhmään, me ja miehet. Miesten suunnatessa raatihuoneen torille parturiin, me jäimme hetkeksi hengaamaan kaubamajaan ja siitä suuntasimme viereiseen Tasku-keskukseen kahville. Kahvia ja cupcakea, nam! Kiitos Tassikoogid. Siinä juodessamme ja syödessämme ohitsemme käveli eräs tuttu nuori, Karin. Yllätys oli molemminpuolinen mutta iloinen sellainen :) Kohtaaminen ei ollut pitkä (sillä hänellä oli kiire bussiin) mutta sitäkin lämpimämpi. Kahvilasta palasimme takaisin lähtöpisteeseen ja otimme seuraavaksi suunnaksi Tarton torin. Seuraamme liittyi tässä kohtaa Juhani. Torin kiertämisessä ei mennyt kovin kauaa ja siitä jatkoimme matkaa raatihuoneen torille. Ihailimme maisemia ja samalla etsimme mieleistä ruokapaikkaa. Päädyimme syömään pitsaa. Paikka oli pieni mutta viihtyisä, kahvilan ja ravintolan yhdistelmä. Ruokailun jälkeen palasimmekin takaisin autoille ja lähdimme etsimään yhtä lastenkotia, jonne oli tarkoitus viedä kaksi mikroa. Löysimme paikan pienen kiertelyn jälkeen. Tämän jälkeen lähdimme takaisin Palamuseen.
Vain hetki sen jälkeen kun olimme palanneet takaisin, alkoi sataa kaatamalla vettä. Seuraavat pari tuntia kului tekemättä mitään, olimme vaan. Jaan tuli kysymään illan suunnitelmista, niitä ei ollut. Hän kertoi, että hän ja muut Suomeen leirille lähtijät pitävät pienen palaverin yhden kerrostalon pihassa klo 20 ja olemme tervetulleita mukaan, jos haluamme. Ryhdistäydyimme ja pikaisen kauppareissun kautta menimme kerrostalojen luo. Mukanamme oli hyppynaru, siltä varalta että paikalla olisi myös lapsia, jotka kaipaisivat tekemistä. Ja olihan niitä, nopeasti he järjestäytyvät jonoon ja vuoron perään hyppivät iloisina. Yksi tytöistä oppi eilen hyppäämään narua ja oli kovin innoissaan harjoittelemassa myös tänään :) Toiset lapset totta kai kannustivat häntä ahkerasti. Taas aika kului kuin siivillä ja pian huomasimme kellon olevan jo yli yhdeksän. Palasimme takaisin Rahvamajalle.
Suihkuun ja iltapalalle. Kyllä siinä nälkä jo olikin. Syömisen yhteydessä/sen jälkeen pidimme raamista (Joh.14:15-26 ja 15:11-17). Juhani istuskeli myös keittiössä ja liittyi seuraamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti