torstai 8. elokuuta 2013

Back to middle age!

Noniin! Täälä sitä taas kirjoitellaan blogia hiiriepisodista jokseenkin toipuneena. Kiitos hiren emme päässeet eilenkään ihmisten aikaan nukkumaan, kello taisi olla jo yksi kun yritimme saada unen päästä kiinni. Voitte olla varmoja ettei oltu yhtään flegmaattisia illalla kun hiiriä tuntui olevan joka nurkassa... vaikka vain yksi hiiri on nähty. Jotenka aamulla oli vaikeuksia päästä sängystä ylös (tosin koska ei olisi?) jo ennen yhdeksää. Ensimmäiseksi soitimme Jaanille meidän hiiiri-issuesta ja hän lupasi tuoda hiiren loukun tullessaan. Meille jäi siis kaksi vaihtoehtoa joko olla syömättä aamupalaa tai sitten mennä samaan huoneeseen hiiren kanssa ja hakea itsellemme evästä. Nälkä voitti pelon ja ällötyksen ja saimme kuin saimmekin aamiaista  =) Jaan kävi laittamassa hiirelle ansan keittiöön sillä aikaa kun söimme. Sitten meillä olikin jo kiire lähteä kun Jaanin koko perhe odotti pihalla autossa meitä.

Matka Rakvereen kesti noin puolitoista tuntia. Autosta noustuamme ja muutaman rappusen kiivettyämme olimme siirtyneet ajassa taaksepäin, aina arvoitukselliseen keskiaikaan asti. Rakveren linnan pihalla pääsimme ampumaan jousipyssyllä (mua heti kehuttiin Robin Hoodiksi... hyvä minä! =D jos olsin eläny keskiajalla mä olsin varmasti ollut jousinainen), tehtiin ruutia, ruokittiin kaneja ja ankkoja (ankat tosin tykkäs enempi Annen kengistä) ja tutustuttiin keskiajan elämänmenoon. Ehdottomasti yks siisteimmistä jutuista oli tykin laukaisu. Eikä toki yhtään kiljuttu, oli nimittäin aikamoinen pamaus mikä siitä tykistä lähti. FFUTUMMM!!!!

Olav, Loo ja Aaro tuntuivat myös hyvin viihtyvän linnassa. Lausuimme yhteen ääneen taikasanat ja viisasten kivi muutti meidän savipallot kultakimpaleiksi, jostain syystä juuri minä sain esittää punahilkkaa ja taas kerran kiljuimme ja kuljimme linnan pimeissä käytävissä jotka huojuivat ja heiluivat jalkojemme alla ja ties minkä päälle astuimme. Tähän viimeiseksi mainittuun ei Loo ja Olav uskaltaneet tulla mutta me vähän aikuisemmat kuljimme kummituskujan läpi. Loon päivän kohokohtia taisi olla hevoset joita oli kaksi linnassa ja keppihevos leikit, Olav sai omaan jousipyssyynsä uuden nuolen eräältä mukavalta oppaalta ja Aaro oli myös taitava jousimies. Hyvin kului koko päivä linnassa vaikka helle oli aivan tukahduttavan kuuma varsinkin kun me vielä Annen kanssa fiksuina ihmisinä olimme aamulla vetäneet pitkät housut päällemme. Yli kolmekymmenen asteen helteessä ja auringonpaisteessa farkut voivat tuntua aika tukalilta. Onneksi pääsimme hellettä välillä pakoon linnan viileyteen ja varjoon. Päänsärystä ja heikotuksesta päätellen auringonpistos ei tainnut olla kovinkaan kaukana.

Tänään ei sitten syötykään ranskalaisia ja nakkeja tai hampurilaisia sillä menu oli keskiaikainen ja tarjolla oli kana amprosia kuivattujen hedelmien ja mantelimaidon kera sekä kalaa juustokuorrutteella sitruunavoin ja sahramikastikkeen kera. Lisukkeena oli hunajalla ja viinillä maustettua riisiä. Että näillä mentiin tänään. Hyvää oli ja mahat tuli täyteen. On sitä keskiajallakin tiedetty hyvän päälle. Tosin iso mutta oli se, että ruokalistalta puuttui kokonaan perunat... Jaanin kertoman mukaan peruna ei vielä keskiajalla ollut tullut Eurooppaan... että se siitä sitten =)

Pitkän kuuman päivän jälkeen lähdimme brum brum autolla ajelemaan takaisin Palamuseen. Käytiin ujumassa eli uimassa taas Kuremaalla ja sitten tulimme katsomaan oliko hiiri tullut loukkuun. Ja ei hyväkäs ollut! Eli hiiri on edelleen keittiössä vapaana... ellei sillä sitten ole jotain omaa kulkureittiä ulos. niih.

Tuli mieleen niistä kaikista taisteluvarusteista, miekoista ja tykeistä yksi piisi... linkitän sen tuohon.

http://www.youtube.com/watch?v=4KuBT18keuk

Ef. 6:12-18

Hyvät yöt ja siu!

-Suski

4 kommenttia:

  1. Hyvä biisivalinta, Suski! ;) Hyvää yötä, soturit. Tää soturi lampsii aamulla kouluun... Siunausta teille! :)

    VastaaPoista
  2. kas sul oli tore koolispäevä? =)

    VastaaPoista
  3. Jah. Tõesti awesome! :)
    ps. Google-kääntäjä rulettaaaaa! ;)

    VastaaPoista