torstai 1. elokuuta 2013

Jälleennäkemisen ilo

"Hyvin" nukutun yön jälkeen, joka piti sisällään siis pianon pimputusta, syvällisiä keskusteluja ja naurua, heräsimme tukka pystyssä uuteen päivään. Kello kahdeksan olimme valmiina aloittamaan päivän työt.Minä ja Suski saimme käteemme pensselin, lattiamopin ja purkin, joka sisälsi jotain tököttiä. Tehtävämme oli paikkailla puhkikulunutta lattiaa ja lopputulos on katsojan silmässä. Yhdeksään aikaan saimme aamupalaa eli puuroa ja leipää. Mahat pullollaaan lompsimme kirkkoon, kajautimme ilmoille suvivirren ja rukoilimme voimia päivän koitoksiin. Ahkeroinnin jälkeen kuuntelimme Arin aamuisia kalajuttuja ja hyvän kalasaaliin kunniaksi (kaksi ahventa) Ari tarjosi meille jäätelöt. Kun jokainen työmies olin  saanut hommansa hoidettua, marssimme Jaanin autoon ja suuntasimme paikallisen hunajafarmarin luokse. Matkamme sinne kesti noin pari minuuttia ja pian olimmekin koko sakki pienessä kellarissa maistelemassa hunajaa. 

Päivän liikuttavin hetki oli jälleennäkeminen Kaisan kanssa, joka muisti minut viime kesältä ja tuli halamaan minua iloisesti. Tottakai sovimme, että tulisimme myöhemmin leikkimään hänen ja muiden lasten kanssa. Hunajafarmilta matkamme jatkui kohti Palamusen vapaapalokuntaa. Jaan esittele meille punaisia paloautoja sekä palomiesten sauna-  ja punttisalitilat. Seuraavana mielissämme siinsi lounas, joka käytännössä tarkoitti Arin ja Erkin kohdalla keittoa, Juhanin kohdalla keittoa ja kanasalaattia, Miikan pastaa, Jaanin ja miehen, jonka nimeä emme muista, päivän kanaa, Suskin ranskiksia ja nakkeja ja minun hampurilaista ja ranskiksia.

Ruoan jälkeen suunnitelmamme oli kiillottaa ykäkerran makuuhuoneiden lattiat ja ottaa päivänokoset. Meidän osaltamme suunnitelmat sujuivat lattian kiillotukseen asti, mutta sen jälkeen päätimme lähteä saalistamaan lapsia. Saaliimme oli mielestäni hiukan parempi kuin Arin aamuinen kalasaalis. Lasten vastaanotto oli hyvin lämmin ja läheinen<3 Lähempänä viittä jouduimme kuitenki toteamaan, että tämän päivä leikit on leikitty, koska meidän täytyi suunnata nokkamme jo kohti uusia seikkailuja.

Pakkauduimme Jaanin autoon saunakamppeiden kanssa ja ajelimme eräälle maatilalle ostamaan maitoa ja katsomaan lemmuja. Autoretkemme päämäärä oli Erkin ystävän koti. Ilta kului saunoen, uiden kaislikossa, jutellen sekä makkaroita ja muurinpohjalettuja syöden. Puoli kymmenen aikoihin kiitimme isäntäväkeä illasta ja palasimme tyytyväisinä Rahvamajaan. Suuntana suihku, tee, blogi ja nukkumaan. Huomenna uusi päivä ja uudet kujeet:)

Me lähetään nyt surffaan, hyvää yötä!
http://www.youtube.com/watch?v=e6ACWp24zQA

-Anne

1 kommentti:

  1. ihanaa. siis kaikki toi tekeminen ja meneminen ja oleminen siellä rakkaassa kylässä. ootte siunattuja ja tulkoon kaikki siellä siunatuiksi kauttanne. loistakaa valoa lapsille ja muillekin <3

    VastaaPoista