perjantai 2. elokuuta 2013

Flegmaattisuus

Puoli kahdeksan aikaan vaidoimme vielä heipat miesten kanssa ja toivotimme heille hyvää kotimatkaa. Emme kuitenkaan jaksaneet vielä tuohon aikaan nousta sängystä, vaan jatkoimme uniamme aina puoli 12 saakka. Nautimme aamupalaksi leipää, teetä ja jogurttia ja samalla pähkäilimme mitä tekisimme. Jaan antoi meille luvan ottaa rennosti koko päivän. Päätimme kuitenkin ahkeroida edes vähäsen ja rahtasimme pyykkimme koneeseen. Tämän jälkeen suunnittelimme "Suvenoorte ring" -mainokset ja lähdimme liimailemaan pari mainosta kylän ainoalle bussipysäkille, sähkötolppaan ja ruokakaupan ilmoitustaululle.

Tunnin pyörimisen jälkeen pyykkikone oli valmis ja menimme ripustamaan pyykkimme kuivumaan. Ennen ruokailua lähdimme vielä käppäilemään Palamusen maastoon. Tänään uskalsimme siirtyä tutuista ja turvallista ranskalaisista pastaan, valinta oli mielestäni maukas. Syöminen oli niin uuvuttavaa, että päätimme siirtyä päiväunille. Kymmentä vaille kuusi heräsimme ja hehkeinä astelimme portaat alas ja tulimme saliin, joka oli täynnä ihmisiä. Jokainen oli tullut katsomaan nuorten kesäleirin tuotosta "Suvelõõm" -musikaalia. Musikaali, joka oli vaatinut nuorilta paljon harjoittelua ja hyvää yhteishenkeä ja meiltä parien yöunien menetystä (pianon pimputus ym.), oli huikea ja toi piristystä meidän flegmaattiseen oloomme. Esityksen jälkeen lähdimme ulos tuulettumaan ja päädyimme kävelyretkelle hautausmaalle.Totesimme, että täällä ei olisi hautausmaalla ruohonleikkurille minkäänlaista käyttöä.

Retki hautausmaalla sai mahamme kurnimaan, joten menimme popsimaan leipää, joka oli päällystetty suomalaisella meetvurstilla ja virolaisella juustolla. Yhdistelmä oli mielestäni maukas. Laahustimme kohti huonettamme ja Suski raahautui suihkuun. Myöhemmin minäkin jaksoin kammeta itseni ylös sängystä ja lompsia suihkuun.

Tällä hetkellä päivän "paineet" purkautuvat nauruna ja huomiselle on tullut keksittyä paljon tekemistä. Ehkä saamme aikaiseksi ottaa kameran käteen ja napsittua teille pari kuvaa. Huomenna voisi olla paikallaan istua alas, ottaa viron sanakirja käteen ja opiskella pari sanaa viron kieltä. Tämän päivän musikaalista emme ymmärtäneet kovinkaan paljoa ja olemmekin tässä illan mittaan vielä arvailleet mitä musikaali piti sisällään. Ehkä Jaan tai Aarne kertoo meille myöhemmin ja saamme kuulla osuiko arvauksemme oikeaan.

Kiitos tästä päivästä, ylistetään yhdessä!
http://www.youtube.com/watch?v=iB-yX5p0p4I

-Anne


1 kommentti: