sunnuntai 4. elokuuta 2013

Päivä Jaanin perheen kanssa

Kello pärrästi tänään 9.20, mutta tottakai oli pakko torkuttaa siihen asti, että kello oli viittä vaille kymmenen ja jumalanpalvelus alkaisi viiden minuutin päästä. Nousimme sängystä ja laitoimme itsemme ripeästi valmiiksi. Tulimme kirkon ovelle ja huomasimme, että kirkon ovia oltiin vasta avaamassa. Katsottuamme vähän tarkermmin, huomasimme, että jumalanpalvelus alkaisi vasta kello 11. Kömmimme tottakai takaisin sänkyihimme ja otimme vielä pienet torkut. Menimme kirkkoon nyt hyvissä ajoin ja meidän lisäksemme siellä oli kaksi vanhempaa herraa. Mietimme, että olisimmeko ainoat osallistujat, mutta kellon ollessa lähempänä 11 kirkkoon saapui vielä ihan mukavasti porukkaa. Eilen mainitsimme videossa, että virolainen jumalanpalvelus poikkeaisi hieman suomalaisesta ja näinhän se oli. Suurimman osan ajasta jumalanpalvelusta seisoimme, muistaakseni virret taidettiin laulaa istualtaan. Pääsin osallistumaan myös ehtoolliseelle, joka aloitettiin toivottamalla "Jumalan rauhaa". Jumalanpalvelukseen oli mukava osallistua, vaikka kirkko ja varsinkin kirkon penkit olivat kylmiä.

Jumalanpalveluksen jälkeen sovimme Jaanin kanssa, että menisimme hänen luokseen vierailulle. Suunnitelmissa olisi valmistaa lounasta ja katsoa elokuva. Saavuimme Jaanin kotiin ja saimme iloisen vastaanoton. Loo, Olav ja Aaro olivat odottamassa meitä. Lounaaksi Jaan valmisti meille jauhelihapihvejä ja pastaa. Jälkiruoaksi saimme Jaanin äidin valmistamaa omenapiirakkaa. Elokuva, jonka katsoimme kertoi Lotte-koirasta ja valinta oli myös lasten mieleen. Elokuvan jälkeen olisi ollut mukava ottaa päivätorkut, mutta Olavilla oli parempi idea. Lähdimme ulos leikkimään, mutta kuumuus vei kyllä kaikki voimat, joten leikkimisestä ei oikein tullut mitään. Onneksi päätimme lähteä uimaan, koska päivään todellakin tarvittiin virkistystä. Minä ja Suski lähdimme hakemaan uimakamppeitamme Rahvamajalta. Päädyimme kuitenkin ottamaan pienet päivänokoset ja sen jälkeen käppäilimme takaisin Jaanin luo.

Matka kohti uimarantaa alkoi, kun koko porukka oli Jaanin sinisesssä autossa. Tulimme uimarannalle, missä oli valtavasti porukkaa, kuumuus oli varmasti tuonut heidätkin paikalle. Minun ja Suskin kastautuminen oli taas hidasta ja tuskallista. Loo ja paikalliset uimaripojat yrittävät kyllä auttaa kastautumisessa, mutta huonolla menestyksellä. Aaro ja Loo nauttivat vedestä ja myös Olav uskaltautui kastella itsensä. Hyvä Olav! Uiminen piristi kyllä mukavasti. Kotimatkalla Aaro esitti toiveen, että hän haluaisi katsoa vielä "Kevade" -elokuvan. Jaan kutsui myös meidät viettämääm elokuvailtaa ja syömään iltapalaa.

Tulimme Jaanin kodin pihaan ja saimme jälleen iloisen vastaanoton. Victoria, Piia, Kaisa ja Eneli olivat meitä vastassa ja sovimme, että huomenna leikkisimme yhdessä. Oli hauska. miten Olav ja Loo hyvästelivät meitä, he eivät olleet nimittäin tajunneet, että olimme vielä tulossa heidän kotiinsa. Voi sitä ilon määrää, kun he lopulta ymmärsivät sen:D Jaanilla oli jälleen mahtavat tarjoilut. Ensiksi saimme syödä vatsamme täyteen jauhelihapihvejä ja pastaa ja jälkkäriksi vielä jäätelöä. Lapset näyttivät meille mallia, kuinka sitä jäätelöä kuului mätätä lautaselle ja tottakai seurasimme esimerkkiä. Niin vain meni 3litraa jäätelöä kuuteen pekkaan.

Mahtava päivä yhdessä Jaanin, Aaron, Loon ja Olavin kanssa. En ole muuten ennemmin saanut niin paljon pusuja pojalta kuin tänään, kiitos Olavin<3

Nyt nukkumaan, kiitos tästä päivästä!:)

-Anne

1 kommentti: