sunnuntai 11. elokuuta 2013

Loomad ja kommid

Tänään on sunnuntai, joka tarkoittaa sitä että päivä alkoi jumalanpalveluksella. Normaalisti päivä alkaisi aamupalalla, mutta koska meillä ei ollut jääkaapissa mitään mitä laittaa suuhun, menimme tyhjällä vatsalla kirkkoon. Ulkona oli hirveän kylmä, mutta onneksi kirkossa oli kuitenkin lämmin. Jumalanpalveluksessa ei ollut kovinkaan montaa ihmistä, mutta mielestäni tunnelma oli oikein mukava ja lämmin. Minä ja Suski pääsimme lukemaan myös päivän evankeliumin suomeksi, Luuk. 18:9-14. Kun jumalanpalvelus oli ohi sovimme Jaanin kanssa, että menisimme hänen kotiinsa syömään ja katsomaan viimeisen osan Oskar Lutsun elovista eli Sügis (Syksy). Myös Valdur ja toinen mies, jonka nimeä emme tiedä oli kutsuttu Jaanille.

Jaanin luona saimme syödä kartuleita (perunoita) ja pihvejä, joita oli jäänyt eiliseltä ruokailulta. Vatsat tulivat taas täyteen ja minä ja Suskikin saimme päivän ensimmäisen aterian.  Kun olimme syöneet ja katsoneet elokuvan mietimme, että miten päivä jatkuisi. Tulimme siihen tulokseen, että lähtisimme katsomaan eläimiä Elistvere loomaparkiin. Ennen kuin pääsimme lähtemään, minä ja Suski kävimme kaupassa. Niin, kauppa oli kuitenkin auki, voi meitä. No saimme kuitenkin iltapalaeväät ostettua, vaikka aamupalankin olisimme voineet käydä ostamassa, jos olisimme tajunneet vähän ennemmin, että kauppa on myös sunnuntaisin auki. Kaupassa käynnin jälkeen Jaan ajoi sinisellä autollaan Rahvamajan pihaan ja niin matka eläintarhaan alkoi. Siellä näimme karhun, hirven, ilveksen, metsäsian, ketun, biisonin, oravan, hiiren sekä monia muita metsän eläimiä. Retki päättyi jäätelön syöntiin. Käynti Elistveressä oli mukava ja huomasin, että Aaro, Loo ja Olav nauttivat suuresti.

Palasimme Rahvamajalle puoli seitsemän aikaan. Ihan ensimmäisenä veimme pyykkejämme koneeseen, jotka pitäisi vielä laittaa tänä iltana kuivumaan. Tämän jälkeen päätimme lähteä kävelylle, mutta kävelylenkkimme päätyikin ruokailuun. Suski tilasi hampurilaisen ja minä friikartuleita ja lihapullavartaan. Tilatessani  sanoin Suskille, että tarjoilja tulee kuitenkin sanomaan että lihapullia ei ole. Nauroimme, koska mietimme, että niin ei voisi käydä toista kertaa. Kun sitten istuimme pöydässä ja odotimme ruokiamme, tarjoilia tuli pian ja sanoi, että lihapullia ei ole ja kysyi mitä muuta ottaisin tilalle. Niin kävi kuitenkin ja sainkin viinerit eli nakit lihapullien tilalle. Vatsat pullollaan astelimme kauppaan ostamaan vielä jälkkäriä. Oli pakko saada vähän karkkia:)

Tällä hetkellä kello ei ole vielä edes yhdeksää, joten veikkaan, että tänään pääsemme ajoissa nukkumaan. Iltapala ja iltapartyt ja sitten nukkumaan. Huomenna meitä odottaa toinen pino astioita ja pölyt lamppujen päällä. 

Loppuun "kaunista" laulua, Pelastajani!:)





 Head õõd ja õnnistus<3

-Anne
 

2 kommenttia:

  1. Karolina karhu ja jäätise maailma rock!! Onko Liblen omistajat vaihtunu tai jotain...huomasin aiemmin että ootte saaneet syödäksenne kanasalaattia ja -pastaa. Ei aiemmin oo tommosia ollu listalla. Jaan on ainakin ruokkinu teitä kiitettävästi. Ehkä aattelee ettette nää nälkää vaan ;) Laulu oli komia. Kiitos siitä.

    VastaaPoista
  2. Joo,uudet omistajat on, mutta vieläkin saa jännittää, että mitä ja minkälainen annos tuodaan eteen. Jaan on kyllä pitäny meistä hyvää huolta:)

    -Anne

    VastaaPoista